wenslauerstraat.jpg
bellamydwarsstraat+schema.jpg
projecten+samenvoegen.jpg

Bellamybuurt - De nieuwe generatie stadskinderen in praktijk

De Bellamybuurt in Amsterdam-West is een typische krap opgezette negentiendeeeuwse buurt. Door de centrale ligging in de stad wordt de buurt steeds aantrekkelijker om te wonen en er vestigen zich veel gezinnen.

De buurt heeft met een kinderboerderij en 2 openbare schoolpleinen voldoende mogelijkheden voor het buitenspelen als uitje: het begeleide spelen. Het is het zelfstandige buiten spelen (niet begeleid) dat verbeterd kan worden.

Naast de aanpak van de speelplekken blijken er nog twee gemeentelijke projecten te lopen binnen de buurt: ‘Blik van de straat’ en de herprofilering van een aantal straten. ‘Blik van de straat’ stimuleert met financiële prikkels bewoners om hun auto in een parkeergarage in de buurt te parkeren. Hierdoor kunnen er per straat twee tot drie parkeerplaatsen worden opgeheven.

Voorstel:

In ons voorstel hebben we de drie lopende projecten in de buurt gebundeld. Het opheffen van de parkeerplaatsen gebeurd geconcentreerd in een straat die centraal door de buurt loopt. Deze straat is vrij van parkeerplaatsen en autoluw.

Er ontstaat hiermee een centrale speel- en verbindingszone in de buurt. Deze zone verbindt de grotere speelplekken als schoolpleinen en kinderboerderij, maar ook de stoepen in de buurt met elkaar. In de materialisering krijgt deze zone een eigen uitstraling, waardoor ouders kinderen goed kunnen uitleggen waar ze wel en niet alleen mogen komen.

Tags: onderzoek & ontwerp 


LET´S MEET!


ENHANCE OUR CITY

THE POWER OF GREEN

bellamydwarsstraat voor kinderen.jpg